World Food Moscow 2021

21-24 Eylül 2021 tarihleri arasında Moskova/Rusya Federasyonu'nda düzenlenecek olan “World Food Moscow 2021” fuarının “yaş meyve sebze sektörüne” yönelik Türkiye milli katılımı 9. kez Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilecektir. Fuara Türkiye'nin milli katılımı ile katılmak isteyen firmaların 31.03.2021 tarihine kadar online başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Online Başvuru Formu: World Food Moscow 2021 Online Başvuru Formu

Katılım Bedeli: Tahmini 856 €/m2 (nakliyesiz)

Katılım bedeline;

  • Yer kirası,
  • Özel stant konstrüksiyonu,
  • Stand genel ve günlük temizlik hizmeti,
  • Kataloğa giriş bedeli,
  • Elektirik ve internet bağlantısı,
  • Genel Sekreterliğimizce hazırlanan firma broşüründe yer alma
  • Standlara ikram (çay-kahve-kurabiye veya çerez ) hizmetleri dahildir.

Yaş meyve sebze ürünlerinin yer aldığı hall'de milli katılım sağlanacak olan fuara, 2019 yılında 65 ülkeden 1.764 firma katılmış ve fuar 92 ülkeden 30.768 ziyaretçi tarafından ziyaret edilmiştir. 2020 yılında ise fuar pandemi koşullarına rağmen düzenlenmiş olup fuara, 10 ülkeden 377 firma katılım sağlamış ve 49 ülkeden 12.799 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

“2017/4 sayılı Karar” çerçevesinde hedef ülkelere gerçekleştirilen faaliyetler %70'ine kadar desteklenirken, 30.01.2021 tarihli yayınlanan Resmi Gazete'nin 3463 sayılı karar kapsamında hedef ülkelere gerçekleştirilen faaliyetlerin %75'ine kadar destekleneceği bildirilmiştir. Bu kapsamda, Hedef Ülkeler listesinde yer alan Rusya Federasyonu'nda gerçekleşecek söz konusu fuarın, Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda katılım bedelinin yaklaşık %75'i desteklenecek olup, firmaların stant alanının metrekare cinsinden büyüklüğü dikkate alınmak suretiyle Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına belirlenen birim fiyat üzerinden 140.000 Türk Lirası'na kadar desteklenecektir.

İlgili kişiler:

Sultan Bayrak ( Dahili: 1201 )

Aydan Hançer ( Dahili: 1205 )

E-mail: fuar@akib.org.tr

 

KATILIM ŞARTLARI

  1. Katılımcı firmaların destekten yararlanabilmesi için Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar (2017/4) ve Uygulama Usul ve Esasları'nda belirtilen şartlara uymak ve istenen belgeleri sunmak zorundadır. Katılımcı firmaların 2017/4 sayılı Tebliğ maddelerini bilmeleri kendi sorumluluğundadır. Bu tebliğe www.ticaret.gov.tr web sayfasından ulaşabilirsiniz.
  2. Fuarın milli katılımının Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda katılımcı firmaların stant alanının metrekare cinsinden büyüklüğü dikkate alınmak suretiyle Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına TL olarak belirlenecek birim fiyat üzerinden 117.000 Türk Lirası'na kadar desteklenir. Söz konusu fuar Prestijli fuar olması durumunda Prestijli Fuar Desteği Hakkında: Katılımcının yılda iki defaya mahsus olmak üzere; Bakanlıkça (İhracat Genel Müdürlüğü) belirlenerek ilan edilen ve yurt dışında düzenlenen sektörel nitelikteki uluslararası prestijli fuarlara yurt dışı fuar organizasyonu kapsamında katılması durumunda Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına belirlenecek TL birim fiyattan 394.000 Türk Lirası'na kadar desteklenir. Katılımcının prestijli fuar desteğinden yararlanabilmesi için, fuar sonrası destek başvurusunu yaparken prestijli fuar desteğinden yararlanmayı bir dilekçe ile talep etmesi gerekmektedir.
  3. Firmaların stant yerleşimleri Birliğimizce yapılacaktır. Birliğimiz stant m2 talebinde değişiklik yapmaya yetkilidir.
  4. Birliğimiz; fuar organizasyonlarını, başvuru sayısına, bütçe ve organizasyon imkanlarına göre iptal etme hakkına sahip olup böyle bir durumunda başvuran firmaların ödedikleri bedeller iade edilir.
  5. Destekten yararlanılabilmesi için stantta sergilenen ve/veya tanıtımını yapılan ürünlerin yurtiçinde üretildiğine dair, katılımcı firmaya veya pazarlama sözleşmesi yapılan firmaya ait kapasite raporu ibraz edilmesi gerekmekte olup, kapasite raporunda yer alan üretim konusuna dâhil olmayan ürün ve/veya ithal ürün sergileyen ve/veya tanıtım yapan firmalar destekten yararlanamamaktadır.
  6. 2017/4 sayılı Karar'ın Uygulama Usul ve Esasları Madde 16 (1) de Katılımcının yanıltıcı veya gerçeğe aykırı bilgi verdiğinin veya belge ibraz ettiğinin, Türk malı imajına zarar verdiğinin, kalitesiz ürünler sergilediğinin, fuar süresince gösterdiği tanıtıma yönelik yaklaşımının ülkemiz itibarını zedelediğinin, yabancı ürün veya marka sergilediğinin, 2017/4 sayılı Karar kapsamı dışında başka bir mevzuat kapsamında aynı harcama kalemleri için destek aldığının veya 2017/4 sayılı Karar hükümlerine aykırı fiillerde bulunduğunun tespiti halinde destek talebi kabul edilmez. Bu fiillerin ödeme yapıldıktan sonra belirlenmesi durumunda 2017/4 sayılı Kararın 10 uncu maddesi hükmü çerçevesinde işlem yapılır.
  7. 2017/4 sayılı Tebliğin Madde 2 (1)'de yer alan “Bu Tebliğ kapsamındaki desteklerden Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmuş, ihracatçı birliğine üye şirket ile Türkiye'de yerleşik üretici/imalatçı organizasyonları yararlandırılır.” hükmüne istinaden ihracatçı birliğine üye olmayan şirketler ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmamış şirketler ile şahıs firmaları destekten yararlanamamaktadır.
  8. Özel üretim (private label), fason üretim gerçekleştiren şirketler, yurt dışı fuar organizasyonlarına iştirakleri ile sektörel nitelikteki uluslararası fuarlara bireysel katılımlarında; yerli ve yabancı şirketler veya zincir mağazaların unvan, marka ve logolarını, söz konusu şirketler veya zincir mağazalar için üretim yaptıklarını tevsik etmek kaydıyla (sözleşme,fatura vb talep edilir), kendi ticaret unvanları veya tescilli markaları (marka tescil belgesi sunulmalıdır) ile beraber stand alanlarında kullanabilirler. Ancak, bu tür sergileme tarzı katılımcının geri planda kalarak diğer markaların ön plana çıkması anlamı taşımadan sadece üretim kapasitesi ve kalitesi açısından destekleyici unsur olarak kullanılabilir. Fuar desteği alabilmeniz için Stant alanında kullanacağınız markaların “firmanız adına marka tescil belgesi” nin olması zorunludur.
  9. Yapılacak ödemelerin katılımcı firmanın banka hesabından organizatör firmanın banka hesabına bankacılık kanalıyla yapılması gerekir. Elden yapılan ödemeler, şahıslara ait banka hesaplarından yapılan ödemeler kabul edilmemektedir. Katılım tutarının firmanıza ait banka hesabından EFT veya havale ile yapılması gerekmektedir
  10. KATILIM PAYI ÜCRETİNE DAHİL OLAN HİZMETLER: Stant alanının kiralanması, Stant inşaat ve dekorasyonu, İnternet bağlantısı, Katılımcı firmaların yer aldığı broşür yapılması ve fuar alanında dağıtılması, Stant genel ve günlük temizlik hizmeti, Fuar basılı ve online kataloğunda yer alma, belirli sayıda ücretsiz fuar giriş kartı, İkram (çay-kahve-kurabiye-çerez) hizmetleri, duyuru metninde fuar nakliyeli olarak belirtilmişse; ürünlerinizin nakliyesi, gümrükleme ve sigortası [taze ve dondurulmuş ürün ve gıda haricindeki sergi ürünleri ile katalog vb. tanıtım malzemelerinin tek yön gidiş kara nakliyesi
  11. ÖDEME ŞEKLİ: “2017/4 sayılı Tebliğ”in uygulama usül ve esasları gereğince fuar katılımcısı firma, katılım toplam bedelinin tamamını Birliğimize ödeyecek ve Devlet Destek evraklarını Birliğimize teslim edecek olup, fuar katılımına ilişkin Devlet Desteği karşılığı tutar fuar sonrasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından doğrudan firmanın banka hesabına yatırılacaktır. Birliğimiz, ihracatçı firmalarımızın fuar ödeme süreçlerinde karşılaşacakları finansman yükünü hafifletme gayesi ile 2 taksitte katılım bedeli tahsil edilecektir.
  12. Fuar katılım bedeli ödemelerinin Akdeniz İhracatçı Birliklerin Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Mersin Şubesi TR 54 0001 5001 5804 8000 3978 51 IBAN no'lu Euro hesabına yapılması gerekmektedir.
  13. Belirtilen online linkte yer alan başvuru formunun ilgili firma tarafından doldurulması ile işbu fuar duyurusundaki şartların firmalar tarafından peşin olarak, gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt edildiği kabul olunur.