Mediterranean Building Exhibition 2021 (MEDIBAT) [İPTAL EDİLDİ]

3-6 Mart 2021 tarihleri arasında Sfax/Tunus'da düzenlenecek olan “MEDIBAT- Mediterranean Building Exhibition” fuarına Türkiye milli katılımı Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Fuara Türkiye'nin milli katılımı ile katılım sağlamayı düşünen firmaların 11.09.2020 tarihine kadar online ön başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Online Başvuru Formu: MEDIBAT 2021 Online Ön Başvuru Formu

Fuarda yer alacak sektörler; ev dekorasyonu, inşaat makineleri, yeni bina teknolojileri, mobilya ve dekorasyon, gayrimenkul acentaları, boya ve duvar kağıdı, kaplama, ısıtma ve soğutma sistemleri, cam endüstrisi, sıhhi tesisat, arıtma, elektrik, telefon ve güvenlik konularına ilişkin olacaktır.

16. kez düzenlenecek olan MEDIBAT 2021 fuarına, 2019 yılında 20.000 m2 alanda 32 ülkeden 350 katılımcı katılım gösterirken, söz konusu fuar 47.000 ziyaretçi tarafından ziyaret edilmiştir. Ayrıca, fuarda ekolojik binalar, inovasyon ve yeni bina teknolojileri alanındaki gelişmeler konusunda sunumlar yapılacak olup, katılımcı ülkeler arasında işbirliği ve ortaklıkların geliştirilmesi konusunda önemli fırsatlar sağlayacaktır. Bunun yanı sıra, biri Libya'nın yeniden yapılanması konusunda olmak üzere uluslararası günlerin tertiplenmesi ve Ekonomi Formu, Bilim Forumu, Yenilikçi Forumu ve Yenilikçilik Köyü, Girişimcilik Forumu, Ortaklık Çalıştayı gibi toplantıların organize edilmesi planlanmaktadır.

Fuarın, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda katılım bedelinin yaklaşık %50'si destek kapsamında olup firmaların stant alanının metrekare cinsinden büyüklüğü dikkate alınmak suretiyle Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına belirlenen birim fiyat üzerinden 117.000 Türk Lirası'na kadar desteklenecektir.

İlgili kişiler:

Sultan Bayrak ( Dahili: 1201 )
Aydan Hançer ( Dahili: 1205 )

E-mail: fuar@akib.org.tr

KATILIM ŞARTLARI

1) Katılımcı firmaların destekten yararlanabilmesi için Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar (2017/4 ) ve Uygulama Usul ve Esasları'nda belirtilen şartlara uymak ve istenen belgeleri sunmak zorundadır. Katılımcı firmaların 2017/4 sayılı Tebliğ maddelerini bilmeleri kendi sorumluluğundadır. Bu tebliğe www.ticaret.gov.tr web sayfasından ulaşabilirsiniz.

2) Fuarın milli katılımının Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda katılımcı firmaların stant alanının metrekare cinsinden büyüklüğü dikkate alınmak suretiyle Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına TL olarak belirlenecek birim fiyat üzerinden 117.000 Türk Lirası'na kadar desteklenir.

3) Firmaların stant yerleşimleri Birliğimizce yapılacaktır. Birliğimiz stant m2 talebinde değişiklik yapmaya yetkilidir.

4) Birliğimiz, fuar organizasyonlarını, başvuru sayısına, bütçe ve organizasyon imkanlarına göre iptal etme hakkına sahip olup böyle bir durumunda başvuran firmaların ödedikleri bedeller iade edilir.

5) Destekten yararlanılabilmesi için stantta sergilenen ve/veya tanıtımını yapılan ürünlerin yurtiçinde üretildiğine dair, katılımcı firmaya veya pazarlama sözleşmesi yapılan firmaya ait kapasite raporu ibraz edilmesi gerekmekte olup, kapasite raporunda yer alan üretim konusuna dâhil olmayan ürün ve/veya ithal ürün sergileyen ve/veya tanıtım yapan firmalar destekten yararlanamamaktadır.

6) 2017/4 sayılı Karar'ın Uygulama Usul ve Esasları Madde 16 (1) de Katılımcının yanıltıcı veya gerçeğe aykırı bilgi verdiğinin veya belge ibraz ettiğinin, Türk malı imajına zarar verdiğinin, kalitesiz ürünler sergilediğinin, fuar süresince gösterdiği tanıtıma yönelik yaklaşımının ülkemiz itibarını zedelediğinin, yabancı ürün veya marka sergilediğinin, 2017/4 sayılı Karar kapsamı dışında başka bir mevzuat kapsamında aynı harcama kalemleri için destek aldığının veya 2017/4 sayılı Karar hükümlerine aykırı fiillerde bulunduğunun tespiti halinde destek talebi kabul edilmez. Bu fiillerin ödeme yapıldıktan sonra belirlenmesi durumunda 2017/4 sayılı Kararın 10 uncu maddesi hükmü çerçevesinde işlem yapılır.

7) 2017/4 sayılı Tebliğin Madde 2 (1)'de yer alan “Bu Tebliğ kapsamındaki desteklerden Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmuş, ihracatçı birliğine üye şirket ile Türkiye'de yerleşik üretici/imalatçı organizasyonları yararlandırılır.” hükmüne istinaden ihracatçı birliğine üye olmayan şirketler ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmamış şirketler ile şahıs firmaları destekten yararlanamamaktadır.

8) Özel üretim (private label), fason üretim gerçekleştiren şirketler, yurt dışı fuar organizasyonlarına iştirakleri ile sektörel nitelikteki uluslararası fuarlara bireysel katılımlarında; yerli ve yabancı şirketler veya zincir mağazaların unvan, marka ve logolarını, söz konusu şirketler veya zincir mağazalar için üretim yaptıklarını tevsik etmek kaydıyla (sözleşme,fatura vb talep edilir), kendi ticaret unvanları veya tescilli markaları (marka tescil belgesi sunulmalıdır) ile beraber stand alanlarında kullanabilirler. Ancak, bu tür sergileme tarzı katılımcının geri planda kalarak diğer markaların ön plana çıkması anlamı taşımadan sadece üretim kapasitesi ve kalitesi açısından destekleyici unsur olarak kullanılabilir. Fuar desteği alabilmeniz için Stant alanında kullanacağınız markaların “firmanız adına marka tescil belgesi” nin olması zorunludur.

9) Yapılacak ödemelerin katılımcı firmanın banka hesabından organizatör firmanın banka hesabına bankacılık kanalıyla yapılması gerekir. Elden yapılan ödemeler, şahıslara ait banka hesaplarından yapılan ödemeler kabul edilmemektedir. Katılım tutarının firmanıza ait banka hesabından EFT veya havale ile yapılması gerekmektedir.

10) Belirtilen online linkte yer alan ön başvuru formunun ilgili firma tarafından doldurulması ile işbu fuar duyurusundaki şartların firmalar tarafından peşin olarak, gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt edildiği kabul olunur.