Etiyopya Alım Heyeti AKİB'de Ağırlandı

29.08.2019

ETİYOPYA ALIM HEYETİ AKİB'DE AĞIRLANDI

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen alım heyeti programında, Etiyopya'dan gelen 17 firma temsilcisi ile AKİB üyesi firmalar arasında ikili iş görüşmeleri organizasyonu gerçekleştirildi.

Türkiye'deki işbirliği olanaklarını araştırmak ve fırsatları yerinde incelemek için bu heyete katıldıklarını belirten yabancı heyet temsilcileri, ikili görüşmelerden çok memnun kaldıklarını, önümüzdeki dönem için bazı firmalar ile önemli iş bağlantıları gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. Birliğimiz üyeleri, 27 Ağustos Salı günü AKİB'de düzenlenen ikili iş görüşmeleri organizasyonuna yoğun ilgi gösterdi.

İkili görüşmeler çerçevesinde iş birliği olanaklarının görüşüldüğü organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Hüseyin Arslan, iki ülke arasındaki ilişkilerin artarak devam ettiğini, söz konusu organizasyon ile pazar hakkında bilgi edinme, karşılıklı iş birliği imkânlarını görüşebilme şansının bulunduğundan ötürü mutlu olduklarını dile getirdi. Arslan sözlerine, “Alım Heyeti organizasyonuna ihracatçı firmalarımızın yoğun ilgisi yüzümüzü güldürdü. Gerek Alım Heyeti gerekse Ticaret Heyeti organizasyonları ile ihracatımızı en üst noktaya taşımak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Organizasyonda büyük katkısı bulunan Ankara Etiyopya Büyükelçiliği'ne, Etiyopya Mersin Fahri Konsolosu Sayın Bülent Elbeyli'ye ve Etiyopyalı firma temsilcilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde devam etti.

Program sonunda, Etiyopyalı firmalara eşlik eden Ankara Etiyopya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Sayın Mr. Gebru AMBAYE, organizasyona gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek AKİB'den ayrıldı.