Akib Tekstilde Nöbeti Fatih Doğan Devraldı

AKİB TEKSTİLDE NÖBETİ

FATİH DOĞAN DEVRALDI

4 yıl aranın ardından seçim heyecanı yaşayan Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde, 18 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşen Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda Fatih Doğan başkan seçildi.

Seçimli Olağan Genel Kurulların gündemini açılış, Genel Kurul Başkanlık Divanı'nın seçimi, Yönetim Kurulu çalışma raporunun okunması, görüşülmesi ve onaylanması, bilanço ve gelir-gider hesaplarının incelenmesi ve onaylanması, Denetim Kurulu raporunun okunması, görüşülmesi ve onaylanması, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu'nun ibrası, müteakip yıl bütçe ve iş programlarının görüşülmesi ve onaylanması, yönetim kurulu başkanı ile yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'ni TİM genel kurulunda temsil edecek olan delegelerin seçilmesi, dilek ve temenniler oluşturdu.

- Tekstil başkanlığında bayrak değişimi

Genel Kurulu'nda tek liste ile gidilen seçimde Yönetim Kurulu Başkanlığı'na 37 oyla Fatih Doğan seçildi. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, iki dönem kuralı gereği Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olamazken, 2018-2022 dönemi için seçilen yeni Yönetim Kurulu'nda yer aldı.

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Eski Başkanı Zeki Kıvanç genel kurulun açılışında yaptığı konuşmasında, 2017 yılında 877 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini, ATHİB ihracat rakamlarının yılın son çeyreğinde de önemli bir artış yakalayarak geçtiğimiz yılın rakamlarını geçeceğini düşündüğünü ifade ederek, “ATHİB olarak; daha çok üretmek, daha yenilikçi ürünleri nihai tüketiciye sunmak ve dünyada ilk tercih edilen tekstil ihracatçısı ülke olmak için çalıştık. Dünyanın zorlu rekabet şartlarında Pazar payımızı arttırabilmek adına özgün tasarımlar üretmeyi amaçladık ve düşüncelerle hareket ederek ihracatçımıza hizmet etmeye çalıştık” şeklinde konuştu.

Sektörün 2023 hedefleri arasında gösterilen 20 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmesi ve de rakiplerimiz ile rekabet edebilmemiz için, katma değeri yüksek ürünlerin ihracatına daha fazla önem vermeli gerektiğini kaydeden Kıvanç, “Tasarımı bir yaşam biçimi haline getirmeli ve ürettiğimiz her üründe bunu göz önünde bulundurmalıyız. Bunun için de Birliğimizin en önemli faaliyetlerinden biri olan ve 2012 yılından bu yana gerçekleştirilen ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması her sene daha fazla genç tasarımcıya ulaşarak hem gençlerin hem de firmalarımızın hayatını değiştirmeye devam etti ve edecek” dedi.

Kıvanç, “Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu olarak, geçtiğimiz 8 yıl boyunca bize verdiğiniz desteğe layık olmaya çalıştık. Çok güzel işlere imza attık. Bundan sonra da Fatih Doğan önderliğinde başarılı çalışmalarla sektöre olan katkımız devam edecek” diyerek, genel kurula tüm üyelere teşekkür etti.

Yeni Başkan Fatih Doğan ise, “Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği olarak, bugüne kadar olduğumuz gibi ihracatçılarımızın her zaman yanında olmaya devam ederek, tasarımdan üretime, üretimden yeni pazarlara açılmaya kadar, yetkili merciler nezdinde girişimlerde bulunmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin 2017 Yılı Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantıları 28 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecek.

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Genel Kurul Toplantısı'nda yapılan seçimler sonucunda yönetim kurulu ve denetim kurulu şu firmalardan oluştu;

BAŞKAN               :  ARI TARIM ÜRÜNLERİ PAZ.TİC.SAN.A.Ş.

ASİL ÜYELER   1- KIVANÇ TEKSTİL SAN.TİC.A.Ş.

2- ULUSOY TEKSTİL SAN.TİC.A.Ş.

3- OĞUZ TEKSTİL SAN.TİC.A.Ş.

4- FİLPA AMBALAJ VE DIŞ TİC.A.Ş.

5- BEŞLER TEKSTİL SAN.TİC.A.Ş.

6- KARSU TEKSTİL SAN.TİC.A.Ş.

7- HASEKİ TEKSTİL MOB.İML.İTH.İHR.VE DIŞ TİC.A.Ş.

8- ARIKAN MENSUCAT SAN.TİC.A.Ş.

9- ÇMS ÇAVUŞ METAL TEKS.LOJ.VE TAŞ.SAN.TİC.A.Ş.

10-ELİF İPLİK TEKS. OTO.İNŞ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

YEDEK ÜYELER  1- İSKUR İPLİK KUMAŞ MENS.TİC.SAN.A.Ş.

2- KİMTEKS TEKSTİL İNŞ.TİC.SAN.A.Ş.

3- ORTA ANADOLU TİC.VE SAN.İŞL.T.A.Ş.

4- PAKMİL YAĞ VE PAMUK SANAYİ İŞL.A.Ş.

5- KÜTÜKÇÜOĞLU MENS.SAN.TİC.A.Ş.

6- İLBEYLİ TEKSTİL İML.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

7- ELİT İPLİK TEKS.SAN.TİC.A.Ş.

8- AKALA PAMUK DIŞ.TİC.LTD.ŞTİ.

9- İNŞİRAH PAZARLAMA A.Ş.

10-BAKIRLAR İPLİK SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

DENETİM KURULU

ASİL ÜYELER    1- ADANA MENSUCAT SAN.TİC.A.Ş.

2- ZİRVE TEKSTİL SAN.TİC.A.Ş.

3- ERCAN KUMAŞ TEKS.PAZ.İTH.İHR.TİC.LTD.ŞTİ.

YEDEK ÜYELER  1- BCN TEKSTİL SANAYİ TİC.LTD.ŞTİ.

2- HATEKS HATAY TEKSTİL İŞL.A.Ş.

3- FURTEKS DOKUMA SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

İlgili Fotoğraflar