Akdeniz Bölgesi 2018 Yılı Mart Ayı Hazır Giyim İhracatı 32,3 Milyon Dolar Oldu

AKDENİZ BÖLGESİ 2018 YILI MART AYI

HAZIR GİYİM İHRACATI 32,3 MİLYON DOLAR OLDU

2018 yılı Mart ayı sektörel bazda ihracat rakamlarına göre; Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı, 2017 yılının eş değer dönemine kıyasla, %10 oranında bir artış kaydederek 1,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Sektörün Mart ayı Türkiye toplam ihracatındaki payı ise %11,1 oldu. 2018 yılı Mart ayında Türkiye'den en fazla hazır giyim ve konfeksiyon ihraç edilen ülkeler Almanya, İspanya ve İngiltere olarak sıralandı.

2018 yılı Mart ayı sektörel bazda ihracat rakamlarını değerlendiren Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Uğur, 32,3 milyon dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı gerçekleştirildiğini ve bir önceki yılın eş değer dönemine kıyasla sektör ihracatında değişen ihracat pazarları koşullarına bağlı olarak ülke geneli hazır giyim ve konfeksiyon ihracatındaki payının %2 olduğunu belirtti. AHKİB yılın ilk çeyreğinde 87 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş oldu.

Uğur, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin 2018 yılı Mart ayında değer bazında ihracatı ürün gruplarına göre incelendiğinde; bayan dış giyimin %51 pay ile ilk sırada, bay dış giyimin %21 ile ikinci sırada, diğer hazır eşyanın ise %13 ile ise üçüncü sırada yer aldığını ifade ederek, “2017 yılı Mart ayı ile kıyaslandığında, ilk 10 sırada yer alan ürün gruplarından pamuklu yatak kıyafetleri, suni-sentetik ev tekstili ve diğer ev tekstili ihracatında önemli oranda artış kaydedildi” şeklinde bilgi verdi.

- AHKİB'den Mart 2018 döneminde 81 ülkeye ihracat

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin 2018 yılı Mart ayında değer bazında ihracatını ülkelere göre de değerlendiren Uğur, “İspanya %42 pazar payı ile ilk sırada, Almanya %13 ile ikinci sırada ve Suudi Arabistan ise %8 ile üçüncü sırada yer aldı. 2017 yılı aynı döneme kıyasla, İspanya'ya ihracatta %162'lik değer artışı yaşandı” diye konuştu.

AHKİB'in Mart 2018 döneminde 81 ülkeye ihracat yaptığını kaydeden Uğur, ihracatın %75'ten fazla bir kısmının AB 28 bölgesine gerçekleştirildiğine, Bulgaristan, Umman ve Dubai'ye gerçekleşen değer artışı ile beraber ihracat pazarlarının genişlediğine dikkat çekti.